نقوش خاتم کاری روی چوب بر اساس یک سیستم مدولار متشکل از سه شکل است: لوزی با زوایای 60 و 120، دو مثلث که از نیمنصف کردن لوزی در امتداد قطرهای آن ایجاد میشود: مثلث متساوی الاضلاع، و مثلث متساوی الساقین 30-120-30.
لوزی دارای زاویه های 60 و 120 و مثلث ها دارای زوایای 30-120-30 هستند.
این اشکال ساده برای ایجاد نسخه های بزرگتر از خود و یک شش ضلعی منظم ترکیب می شوند.
فرمهای این مجموعه گسترده را میتوان در کنار هم قرار داد تا ستارههای 6 پر از نوع «6/26/2» ایجاد شود، که سپس میتوان آنها را برای تشکیل شش ضلعیهای بزرگتر قرار داد.
این روند مونتاژ می تواند به طور نامحدود تکرار شود.
علاوه بر این، می توان این روش را با استفاده از اشکال ترکیبی، که به عنوان بسته ها نیز شناخته می شوند، تکرار کرد تا با افزایش پیچیدگی داخلی، نسخه های بزرگتری از همان فرم های ساده تولید کرد.
خاتم یا خاتم کاری یک هنر بومی ایرانی است که بیشتر شبیه یک کلاژ است. مگر اینکه آن را به جای کاغذ و پارچه از استخوان، چوب، سیم و صدف بسازید.
از قرن هجدهم تاکنون خاتم ها را با مثلث های کوچک چسبانده و روی سطح قطعات تزئینی می سازند. قبل از قرن هفدهم به جای مثلث از مربع استفاده می شد.
اما پس از حمله مغول، ایرانیان با روش تزریق چینی معرفی شدند که با سه مثلث سیاه و سفید ساده انجام می شد.
این الهام هنرمندان ایرانی بود و هر آنچه را که از قبل می دانستند با روش چینی با روش خودشان در هم آمیختند و به آثار هنری بهتری منجر شدند.
خاتمکاری یکی از هنرهای ایرانی در ایران است که در آن رویه مصنوعات چوبی و فلزی به اشکال مختلف با قطعات چوبی، استخوانی و فلزی طراحی می شود.
مواد مورد استفاده در این صنایع می تواند طلا، نقره، برنج، آلومینیوم و کلاف باشد. انواع مختلف محصولات خاتم کاری و کیفیت آنها به دلیل اندازه و طراحی هندسی به خوبی شناخته شده است.
در این هنر معمولا قطعات کوچکتر ارزش بسیار بیشتری دارند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.